Tips og råd rundt e-post

Webmail

Alle skytterlag og samlag kan lese e-post via webmail. Adressen til webmail er http://epost.skytterlag.no. Her logger man seg på med brukernavn og passord som laget er tildelt. Dersom dette passordet ikke er tilgjengelig kan man få det ved å kontakte Skytterkontorets ikt-avdeling.

Videresending

Når man har logget inn på webmail kan man sette opp videresending til en eller flere e-postadresser. Forklaring på dette finner du her. Det kan det være lurt å logge på webmail innimellom og sjekke spam-mappen dersom man savner e-post.

Spam/søppelpost

E-postserveren er satt opp til å flytte spam til mappen "Søppepost". Alternativet er at vi avviser spam, men ved å ta vare på det så har man en mulighet til få tak i e-post som feilaktig er filtrert bort.

Hvitelisting/Svartelisting

Når man er logget på webmail kan man høyreklikke på epost og velge "Marker som søppelpost", dersom man mener at denne er feil filtert. Finner man e-post i Søppelpost-mappen som ikke er spam kan man høyreklikke og velge "Marker som ikke søppelpost".

Masseutsendelse av e-post med resultater

Når man sender e-post i store mengder gjerne med vedlegg fra en adresse til mange adresser på samme server, f.eks til mange skytterlag samtidig, kan dette under enkelte omstendigheter tolkes av spamfilteret som spam selv om det ikke er spam. Spamfilteret vurderer en hel rekke elementer knyttet til forsendelsen og gir e-posten en score. Dersom denne scoren ikke er innenfor en gitt verdi, mistenkes forsendelse å være spam, og merkes med det.

Skytterkontoret, mars 2017